Maanantaina 14. toukokuuta matkustimme junalla opettajan ja kahden muun oppilaan kanssa viikoksi Venäjälle Pietariin. Asemalla meitä oltiin vastassa ja saimme kyydin koululle. Oli jännittävää nähdä heti, miten maan liikenne ja tavat eroaa omastamme. Perille päästyämme opettajamme ohjastettiin hänen majoituspaikkaansa ja meidät omaamme joka sijaitsikin koululla. Huone ei ollut hääppöinen mutta vieraanvaraisuus näkyi selkeästi.

Majoituksen jälkeen menimme syömään ja meitä odotti meille suurimäärä ruokaa. Tämän jälkeen tutustuimme oppilaisiin ja kerroimme heille itsestämme. Kävimme myös tervehtimässä rehtoria, joka kertoi meille hieman koulun mielenkiintoisesta historiasta Lähdimme pienelle kaupunki kierrokselle jossa saimme hieman esimakua Pietarin historiasta. Yritimme käydä myös muutamassa museossa mutta ne olivat kiinni. Kävimme myös pienellä ostos kierroksella Galleria nimisessä ostoskeskuksessa. Menimme hyvissä ajoin nukkumaan pitkän päivän jälkeen ja uni tulikin nopeasti.

Seuraavina päivinä saimme tietää lisää kaupungin historiasta ja pääsimme käymään erilaisissa paikoissa esimerkiksi Eremitaasissa ja Petershofissa joka oli aivan upea paikka. Kävimme myös jossain vanhassa linnoituksen tapaisessa paikassa jossa sijaitsee Pietarin ensimmäinen rakennus jonka ympärille kaupunki on kokonaisuudessaan muodostunut. Lisäksi siellä oli kaikkea muuta hassua ja kaunista. Aamuisin meillä oli muutama oppitunti, jolloin saimme itse tehdä kaikkea kivaa. Maalasimme mm. lautasiin ja pieniin alustoihin valitsemamme kuvat, teimme pienoismallit sekä taittelimme paperista kolmiulotteisia kuvioita. Pääsimme jopa näkemään mahtavan muotinäytöksen jossa esiteltiin yliopiston suunnittelemia vaatteitta ja kenkiä. Vaatteet olivat upeita ja näytös kesti hyvin pitkään. Iltaisin pyörimme kaupungilla katselemassa nähtävyyksiä tai olimme kaupoilla. Viimeisenä päivänä oli aika sanoa hei hei ja sanoa kiitokset ja antaa lahjat. Opettajilla ja yhdellä oppilaalla jonka kanssa olimme eniten, oli meille jokaiselle omat lahjat ja tuli tippa linssiin.

Suosittelen Pietariin matkaamista henkilölle joka on uusille asioille, tavoille ja mauille avoin. Myös sosiaalisuus on hyvä, sillä venäläiset ovat hyvin sosiaalisia verraten meihin ujoihin suomalaisiin. Matkan jälkeen voi silti huomata ettei Venäjä kuitenkaan suuresti eroa Suomesta. Matka oli elämys ja olisi mukavaa käydä uudestaan Pietarissa.