Viipurin kansainväliset ammattitaitokilpailut ”kukka-alan mestari” 2.-4.10.13

Saimme kutsun Viipuriin kukkamestaruus kilpailuihin. Me, Terhi ja Tiina innostuimme valtavasti ja niin olimmekin jo jättämässä viisumihakemuksia. Viime hetkellä opettajamme Liisa sai myös passi- ja viisumiasiat kuntoon ja matkamme kohti kilpailuja alkoi.

Nimetoen  2  3

Lähdimme matkaan keskiviikkona Etelä-Savon ammattiopiston, Mikkelin puutarhuriopiskelijoiden ja opettajien kanssa. Menomatka sujui jännittyneissä tunnelmissa. Tullijonossa muutaman tunnin odotuksesta huolimatta pääsimme kuitenkin sujuvasti perille. Saavuimme Viipurin maa- ja metsätaloustehnikumille, jossa söimme illallista asuntolan ruokalassa. Mikkelin porukka jäi koululle yöksi ja me suunnistimme kohti hotelli Druzbaa. Käveltyämme huoneeseen sisään aikamatka 80-luvulle alkoi. Yleisilme ja siisteys oli sitä luokkaa, että katsoimme parhaaksi pitää valot päällä koko yön välttyäksemme epämieluisilta yövierailta.

4

Torstai oli ensimmäinen kilpailupäivä. Metsätalouskoulun opettaja Nikolai haki meidät aamulla asuntolalle ja sieltä kimppakyydillä, keltaisella koulubussilla muiden kilpailijoiden kanssa suunnistimme Viipurin koululle nro. 13. Saavuttuamme juhlasaliin, missä kilpailu pidettiin alkoi vatsoja vääntää ja kurkkuja kuristaa, kun näimme tehtäviin varatut tarvikkeet.

Ennen varsinaisia kilpailuja oli aamupäivällä ohjelmassa opettajien mestarinäytökset. Lounas tarjoiltiin samaisessa koulussa ja ruokana oli borssikeittoa ja kalaa perunamuussilla. Kyllähän me niitä hieman maisteltiin, mutta piipahdimme myös suklaapatukka ostoksilla jotta saimme mahat täyteen kilpailutehtäviä varten.  

 5   6   7

Sitten oli vuorossa parityö. Saimme tehtäväksi koristella asusteita karnevaaliteemalla. Arvonnassa meille osui lierihattu ja käsilaukku. Jokainen sai oman mallin, jonka ylle asusteet tuli pukea. Kyllä tässä vaiheessa oli paniikkia ilmassa kun emme olleet tällaisia tehtäviä koskaan tehneet. Aluksi oli sormet suussa, mutta töihin oli ruvettava koska aikaa oli tehtävään kaksi tuntia. Pienen ideointihetken jälkeen päätimme tehdä hattuun isot ja näyttävät koristeet ja laukun myös mallille sopivaksi. Yhteistyössä ja vuoronperään koristelimme laukkua ja hattua ja kuin ihmeen kaupalla saimme ne annetussa ajassa valmiiksi. Meidän mielestä onnistuimme niissä todella hyvin ja tehtävästä jäi todella hyvä fiilis.

8  9  10

Illalla ei maltettu hotellilla kökkiä vaan suuntasimme kaupungille. Mikkeliläiset olivat löytäneet aivan ihanan kukkakaupan ja päätimme etsiä sen. Aivan upea se olikin. Sitä ei voi edes sanoin kuvailla. Tuliaisostoksien jälkeen kävimme marketista hakemassa juhlaillallistarpeet ja muiden mennessä ulos ravintolaan syömään, me jäimme huoneeseen herkuttelemaan ja fiilistelemään mukavasta päivästä.

11

Toisena kilpailupäivänä, perjantaina, Nikolai haki meidät hotellilta suoraan kilpailupaikalle. Hetken ihmettelyn jälkeen päästiin taas tositoimiin ja yksilötehtäviä tekemään. Ensimmäiset tehtävät arvottiin ja Terhille osui hiussoljen ja korvakorujen koristelu. Tiinan tehtävä oli koristella tiara. Onneksi meidän työpisteet oli vierekkäin sillä paniikinomaiset fiilikset valtasivat meidät taas. Toinen toistamme tukien selvisimme niistäkin tehtävistä aikataulussa.

12  13

Päivän viimeinen tehtävä oli yllätystehtävä. Viipurin koulun opettaja Tatjana jakoi kaikkien pöydille hatut ja nekin tuli siis koristella. Tämä tehtävä sujui jo melko leppoisissa tunnelmissa ja taas hyvin aikataulussa.

14  15

Viimeisen tehtävän jälkeen meillä kilpailijoilla oli lounas ja sillä välin tuomarit jäivät pohtimaan tehtävien arvosteluita. Lounaalta palattua Liisan ilmeestä saattoi päätellä, ettei ainakaan ihan viimeisiksi taidettu sijoittua. Palkintojen jako alkoi ryhmätyöstä ja kuinka ollakaan ensimmäisensijan nappasimme me. Olimme hiukan häkeltyneitä noutaessamme palkintoa. Toiseksi sijoittui Mikkelin porukka. Seuraavaksi jaettiin henkilökohtaisen kilpailun palkinnot ja voittajaksi julistettiin Tiina. Hämmentyneenä Tiina kävi noutamassa palkintonsa.

Kilpailuihin lähtiessämme emme odottaneet sijoittuvamme näin hyvin, lähdimme kokemuksen vuoksi mukaan. Olihan se ihan mukavaa että pärjäsimme, reissu oli erittäin onnistunut, opettavainen ja mielenkiintoinen. Kyllä kannatti lähteä!

Ensivuonna pääsemmekin sitten itse järjestämään kyseiset kilpailut täällä Lappeenrannassa. Jäämme odottelemaan mitä tuleman pitää…